Diplomaátadó ünnepség a Kandó Karon 2022. február 25-én

Ismét ünnepelni gyűlt össze a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar 2022. február 25-én, amikor is a Kongresszusi Központban a végzős hallgatóink számára az iparban értékes diplomák kerültek átadásra.

A szokástól eltérően a nagy létszám ellenére egy részletben megrendezett ünnepségen az óbudai és józsefvárosi telephelyen végzett hallgatók vehették át okleveleiket.

A patinás épület Pátria termében elnökség tagjai a "Gaudeamus" dallamára vonultak be a színpadra.
A Himnuszt követően az ünnepi köszöntők sorát Dr. Rácz Ervin oktatási rektorhelyettes nyitotta meg, majd Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója értékes gondolataival bocsájtotta útjára a friss diplomásokat.

Ezt követte a kari HÖK elnök Ádám Richárd János búcsúztató beszéde, illetve Balogh Dániel a végzős hallgatók képviselőjének beszéde.
Dr. Nádai László dékán úr ünnepi beszédében kiemelte, hogy a Kandón megszerzett Villamosmérnöki diploma mennyire értékes az ipar számos területén. Útravalóul a hallgatóknak elmondta, hogy nagyon fontos az egymásra odafigyelés, az empatikus-együtt érző viselkedés munkahelyen, és az élet különböző színterein egyaránt. Végezetül a család fontosságára hívta fel a figyelmet, mert persze itt az oktatóktól (egyetemtől) sokat kaptak, de a legtöbbet a saját szüleiktől, családjuktól kapták, és ezt sose felejtsék el.

A köszöntő beszédek után idén 11 fő (Tóth Dávid, Wittmann Brúnó, Balogh Marcell, Éber Bálint, Francuz Dejan, Kalember Marko, Kriston Milán, Majoros Márk, Dobozy Dániel Márk, Bencsik József, Lévai Tibor) kapott Kiemelkedő Tanulmányi Munkáért Elismerő Oklevelet.

Kiemelkedő szakmai és sporteredményének elismeréseként a Diószeghy Győző Díjban részesült 2 fő (a Híradástechnika és Infokommunikációs Tanszék hallgatója Baross Márk Tamás, a KVK egyéb tanszékei hallgatói közül Virágh Krisztián), akik olyan színvonalas tudományos munkájukkal és sportteljesítményükkel öregbítették a Kar hírnevét.

Az ünnepség az oklevelek, oklevél mellékletek és igazolások átadásával folytatódott. A Karon összesen 312 fő vehette át oklevelét (magyar és angol nyelvű villamosmérnök nappali és levelező tagozaton) BSc képzésben MSc képzésben (magyar nyelvű villamosmérnök nappali és levelező tagozaton, magyar nyelvű Tanári [4 félév [mérnöktanár]]) és szakirányú továbbképzési szakon (Kórház- és orvostechnikai szakmérnök, Napelemes rendszerek létesítése szakmérnök, Közoktatási vezető és pedagógus-szakvizsga szakirányú továbbképzési szak).

A Kórház- és orvostechnikai szakmérnök diplomáinak átadását követően Halmi Lászlóné dr. Formanek Mária úrhölgyet köszöntötték, hogy 50 éve aktívan tanította és segítette az Orvostechnika képzést a Kandó Karon és előd intézményeiben, illetve a Kórház- és orvostechnikai szakmérnök képzés 2019-es szakalapítója.

Az ünnepséget a Mérnöki Fogadalomtétel követte magyar és angol nyelven, majd a Szózat elhangzása után az Elnökség kivonult. Az ünnepséget követően az ünnepeltek még sokáig fényképekkel örökítették meg életük kiemelkedő eseményét az Óbudai Egyetem zászlója előtt.

Sándor Tamás

Utolsó módosítás: