Alumni

A Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar már több mint egy évtizede jelentős alumni tevékenységet végez és programsorozatot szervez, amelyekből néhányat a következő oldalakon lehet megtalálni. Ezek nagy részer közös visszaemlékezések, közös programok és aktív tevékenységek mellett zajlanak.

A Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar (KVK) mivel hosszú múltra tekint vissza, és fontos szerepet játszik az elektromérnöki és villamosmérnöki területen. Az egyetemek gyakran büszkélkednek olyan alumni hálózatokkal, amelyek segítik az intézmény és az ott végzett hallgatók közötti kapcsolatok fenntartását és erősítését. Ezek az alumni tevékenységek számos formában jelenhetnek meg, és céljuk általában a közösségépítés, a szakmai fejlődés támogatása és az egyetemi élmények megosztása.

A Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar alumni tevékenységei között az alábiakra fókuszál leginkább:

  1. Események szervezése: Az alumni szervezetek gyakran rendeznek szakmai konferenciákat, találkozókat, vagy akár informális összejöveteleket, ahol az egykori hallgatók megoszthatják tapasztalataikat és kapcsolatokat építhetnek egymással.
  2. Mentorprogramok: Az alumni gyakran vállalnak mentorálási szerepet a jelenlegi hallgatók számára, akiknek segítenek a szakmai orientációban, karriertervezésben és egyéb fontos kérdésekben.
  3. Karriersegítés: Az alumni hálózatok gyakran segítenek egymásnak munkahelyi lehetőségekkel, állásajánlatokkal és karrierfejlesztési tanácsokkal.
  4. Ösztöndíjak és támogatások: Az alumni gyakran hozzájárulnak az egyetemi ösztöndíjprogramokhoz, illetve egyéb támogatásokat nyújtanak az intézménynek és a jelenlegi hallgatóknak.
  5. Kapcsolatok fenntartása az egyetemmel: Az alumni szervezetek segíthetnek az egyetemmel való kapcsolatok fenntartásában és erősítésében, például közreműködve az oktatási programok fejlesztésében vagy az ipari kapcsolatok kiépítésében.
  6. Visszaemlékezések, emlékülések, aranydiploma átadó ünnepségek

Az ilyen alumni tevékenységek nemcsak az egyetemi közösség erősítését szolgálják, hanem az egykori hallgatók számára is lehetőséget nyújtanak arra, hogy kapcsolatot építsenek, továbbfejlesszék szakmai hálózatukat és támogassák egymást a szakmai és személyes fejlődésben illetve a harmadik missziós felsőoktatási törekvések kibontakoztatásában. Legutóbbi alumni találkozónk hivatalosan 2019.szeptember 20.-án volt (Kandós Öreg Diák találkozó.)

Kapcsolattartónk

Dr. Temesvári Zsolt, temesvari.zsolt@kvk.uni-obuda.hu