A 2009/2010-es tanév II. félévében indult útjára a Bánki Donát Kollégiumban, a "Szakmai Tudományos Műhely" névre keresztelt nyilvános ismeretterjesztő előadássorozat, mely a mostani február 25-én 18:00 órakor kezdődő előadásával, immár a XI. szemeszterét kezdi meg.

A mára már nagy hagyománnyal és múlttal rendelkező programsorozat indításának célja az volt, hogy lehetőséget biztosítson az Egyetem munkatársai számára szakmai és tudományos tevékenységük, esetleg hobbyjuk bemutatására, a hallgatók körében történő népszerűsítésére, és új típusú kapcsolatok építésére. Irányt mutassunk a hallgatóknak a komplex mérnöki gondolkodás és szemlélet kialakításában, felkeltsük érdeklődésüket a szakmai és tudományos munka iránt, ezzel is hozzájárulva, hogy minél több hallgató kapjon kedvet és kapcsolódjon be a Karokon működő tudományos műhelyek tevékenységébe.

Az indulás óta eltelt idő alatt 30 előadó több mint 40 szakmai - ismeretterjesztő előadása szerepelt a programban. Oktató kollégáink felvonultatták az Egyetem teljes képzési, szakmai és tudományos tevékenységének repertoárját, de számos külső cég képviselője, szakemberek, oktatók és kutatók is részt vettek a programban. Az előadók felkérése és az előadások témájának összeállítása során a szervezők arra törekedtek, hogy minél szélesebb kört szólítsanak meg. Az előadások interaktív keretek között zajlanak, sokszor gyakorlati bemutatóval, és különböző eszközökkel szemléltetve a tudomány és a technika eredményeit. A legnagyobb eredmény talán mégis az volt, hogy az elmúlt időszakban 4 saját, MSc vagy OTDK pályázó hallgatónkat is az előadók között köszönthettünk, sőt a tavaszi programban két újabb hallgató fog szerepelni.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!

CsatolmányMéret
Szakmai-Tudományos-Műhely-Plakát.2014-15_II.pdf263.59 KB