November 17-18 -án került megrendezésre, immár negyedik alkalommal az IEEE CANDO EPE konferencia. A korábbi három alkalomhoz hasonlóan az idei konferencia is átütő sikerként könyvelhető el. Az idei konferencia hibrid rendszerben került megrendezésre, ami azt jelenti, hogy választani lehetett az online és az onsite részvétel között. Az online szekció november 17-én került megrendezésre 10, főleg külföldi szerző részvételével. A számunkra új lebonyolítási rendszer sikeresen működött, köszönhetően a Szakál Anikó által vezetett központ, az elnöki teendőket ellátó Dr. Rácz Ervin dékán helyettes Úrnak és Braun Ferenc kollégánknak, aki a technikai feltételek biztosítása terén tevékenykedett.

A konferencia november 18-án folytatódott, amikor is jelenléttel, onsite módon tartottuk meg az előadásokat. Ekkor 23 előadás került sorra.

Nagy örömünkre szolgált, hogy számos előadás a Kandó Kar munkatársainak, oktatóinak köszönhető, de nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy számos előadás szerzői a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatói, munkatársai voltak.

A konferencia eredményességét bizonyítja az a tény is, hogy számos külföldi előadás is elhangzott, arab, indiai, horvát, olasz, német, szlovák, román hallgatók, oktatók, kutatók részéről is.

Köszönettel tartozunk azon hallgatóinknak, HÖK tisztségviselőknek, akik a titkári feladatok ellátásával segítették a konferencia zökkenőmentes lebonyolítását.

Az idei konferencia is megerősítette a Kar azon meggyőződését, hogy jó úton jár a tudományos élet művelésében, erősítésében és azon szándékában, hogy a tudományos élet egyik fontos és elismert bázisává váljon.

Dr. Temesvári Zsolt