Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar Diplomaátadó Ünnepsége 2023.02.24.

Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar életében újabb ünnepélyes eseménynek lehettünk tanúi 2023.02.24-én a Lurdy Ház Konferenciaközpontjában színvonalas körülmények között. A feldíszített teremben közel ezer fő gyűlt össze, hogy résztvevői legyenek 259 végzett villamosmérnöki és pedagógusi diploma átvételének valamint a mérnöki fogadalomtételének magyar és angol nyelven. Az ünnepség kezdetén a GAUDEAMUS IGITUR hangjaira az elnökség bevonult, majd az Óbudai Egyetem Vegyeskarával közösen elénekeltük a nemzeti Himnuszt. Ezt követően Dr. habil Rácz Ervin az Óbudai Egyetem oktatási rektorhelyettese köszöntötte az Egyetem vezetése nevében a végzett hallgatókat, szüleiket, hozzátartozóikat és vendégeiket, illetve a megjelent oktatókollégákat és munkatársakat, valamint az elismerésben részesülő hallgatókat.

diploma1.jpg

Köszöntő beszédében kitért a hallgatóknak a mérnöki tudás és szemlélet megszerzésébe befektetett sok-sok munkájára, a család és barátok támogatására, az Egyetem és azon belül az oktatók és tanárok erőfeszítésire. Oktatási rektorhelyettes úr beszédét követően Sárdi Péter, az Evosoft Hungary Kft. domain menedzsere, az evosoft Ipar 4.0 Kihelyezett Tanszék oktatója beszédében kiemelte, hogy nagy jelentőséggel bír az ipar és egyetem kapcsolatában létrehozott kihelyezett tanszék, amely a Kar életében elsőként az oktatás és a kutatás-fejlesztés terén szorosabbra fűzi az egyetemi és az ipari kapcsolatokat.

  diploma2.jpg

Ezt követően a végzett hallgatók nevében Bánszky Botond, és a Kari Hallgatói Önkormányzat elnöke Ádám Richárd köszöntötte a végzősöket. A köszöntők zárásaként Dr. habil Molnár György dékán megható és elismerő gondolatai szóltak a végzős hallgatókhoz, felhívva a figyelmet az élethosszig tartó tanulásra, a mérnöki és pedagógusi mesterség művelésének fontosságára. Egy Márai Sándor idézettel hangsúlyozta a végzősök életpálya ívét: „Az utaknak kezdetben nem értjük az értelmét. Egy idő után rájövünk arra, elvezetnek valahová. Az önök útja is elvezetett, tudjuk hová, egy újabb állomás az életükben.”

diploma3.jpg

Az Óbudai Egyetem arany minősítésű Vegyeskarának három ünnepi kórusművét magába foglaló műsorát követően a Kiemelkedő tanulmányi eredményért járó elismerő oklevelek átadása következett (Bánszky Botond, Juhász Gergő, Madarász Zoltán, Selmeczi Tamás Károly, Hekli Dániel, Kovács Gergő János, Német Márk, Schmidt Péter, Berkes Dominik Krisztián, Sályi Dániel, Kiss Gellért, Tomkáné Kovács Krisztina, Bessenyei Attila András).

diploma4.jpg

diploma5.jpg

Az oklevelek átadása szakirányonként és tagozatonként történt, így az Automatizálási (80 fő), az Infokommunikációs technológiák (24 fő), a Mikroelektronika és technológia (9 fő), a Műszer-automatika (42 fő), a Instrumentation and automation specialisation (8 fő), és a Villamosenergetikai specializáción (42 fő) BSc-s, az Ipari felügyeleti és kommunikációs rendszerek (9 fő), és Villamosenergia-átalakítók, -tárolók és irányítástechnika specializáción (16 fő) MSc-s, a Tanári 4 féléves mérnöktanár (3 fő), a Tanári 2 féléves mérnöktanár (2 fő), és a Gyakorlatvezető mentortanár pedagógus-szakvizsgára felkészítő szakirányú továbbképzési szakon (1 fő), a Kórház- és orvostechnikai szakmérnök képzésen (9 fő), és a Napelemes rendszerek létesítése szakmérnök képzésen (5 fő) vehette át diplomáját. Ezt követően a mérnöki fogadalomtételre került sor magyar, illetve angol nyelven. Az ünnepség a Szózat közös eléneklésével zárult, majd egy közös fotó is megörökítette az ünnepi eseményt.

diplomaatado.jpg

Utolsó módosítás: