Kandós munkatársak kitüntetése

kando-dij-2022.jpg

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE) szakmai és közéleti tevékenysége elismeréseként Vincze Tibornét és Nádas Józsefet, az Óbudai Egyetem munkatársait Kandó Kálmán Díjban részesítette. A díjat 1979-ben alapították, és olyan személyeknek adományozható, akik a MEE szervezeti egységekben több éven át folyamatosan végzett tevékenységükkel kiemelkedő eredményeket értek el. A díj mellé bronz emlékplakett is társul.

Gratulálunk kollégáinknak a rangos elismeréshez!


vincze-tiborne-2022.jpg

Vincze Tiborné

1947-ben született Egerben. A Közgazdasági- Államháztartási- Oktatásszervező szakképzés elvégzése után a VILATI-nál helyezkedett el pénzügyi előadóként, majd 1972-től nyugdíjba vonulásáig a Kandó Kálmán Műszaki Főiskola (jelenleg Óbudai Egyetem) Automatika Intézetében gazdasági felelős főtanácsos. Nyugdíjba vonulása óta a mai napig aktív munkatársa az intézménynek, 75 évesen is heti 40 órában dolgozik. A MEE Kandó üzemi szervezet rendezvényeinek adminisztratív szervezője (konferenciák, üzemlátogatások, közgyűlések, baráti találkozók). Az Intelligens Épület és Épületautomatika Konferencia szervezésében 12 alkalommal vett részt 2003 és 2014 között. A Villamos Gép, Készülék és Berendezések Szakosztály szakmai rendezvényeit rendszeresen segíti (legutóbb 2022. májusában az Inverterek Szakmai Napon). Évtizedek óta aktív munkatársa a Kandó Konferencia szervezőbizottságának. Néhai Vajda István professzort rendszeresen segítette a Magyar Tudományos Akadémián megrendezett szakmai fórumokon. Részt vett a Kandón az Erősáramú Hallgatói Társaság több évig működő ifjúsági szervezetének háttértámogatásában, amely később a MEE ifjúsági szervezetébe olvadt. 39 éve  a Kandó Ifjúsági Napok szervezésében is részvállal. Kitüntetési és elismerései: Művelődési Miniszteri dicséret, Magyar Népköztársaság Minisztertanácsa Kiváló Munkáért kitüntetés, Dékáni elismerő oklevél, Arany Toll Díj, Országos Irányítástechnikai Programozó Verseny (PLC verseny) 20 éves munkáért elismerő oklevél.


nadas-jozsef-2022.jpg

Nádas József

1972-ben született Budapesten. 1996-ban villamosmérnökként, 1999-ben világítástechnikai szakmérnökként diplomázott a Kandón. 2002-ben gazdasági szakmérnök és HR menedzser diplomát szerzett a BME-n. 2013-ban mérnöktanár diplomát kapott az Óbudai Egyetemen. Pályáját a CANDELA Kft-ben kezdte, fénytechnikai tervezéssel és egyedi lámpatest konstrukcióval, majd cégvezetőként folytatta. 2008-tól villamos tervező és műszaki ellenőr, a MMK tagja. 2011-től az 500lx.hu Kft. ügyvezetője.2018-tól a Fénymérést Bt-t vezeti, jelenleg laboratóriumi és helyszíni fénytechnikai ellenőrző mérésekkel, világítástechnikai tervezéssel foglalkozik. Emellett 2011 óta oktat, 2013-tól az Óbudai Egyetem főállású oktatója, a világítástechnikai szakirány és a Világítástechnikai Szakmérnök képzés vezetője. Számos díjazott szakdolgozat és TDK munka konzulense. A Metropolitan Egyetem és a BME óraadó oktatója. Elkötelezett a Borsányi János nevével fémjelzett egyetemi szintű világítástechnikai oktatás megőrzéséért, fejlesztéséért, korszerűsítéséért. Kutatási területe a LED-ek spektrumának szélesítése, több mint 60 publikáció, cikk, könyvrészlet szerzője. 1997-től a MEE és azon belül a Világítástechnikai Társaság tagja. 2013-tól két cikluson át a Világítástechnikai Társaság alelnöke és a MEE Oktatási Bizottság tagja, 2015-től a MEE Szakdolgozat- és Diplomamunka Díjbizottság tagja. Elhivatott a világítástechnikai ismeretek népszerűsítéséért a Világítástechnikai Társaságon belüli tevékenységével és az oktatói munkán keresztül.


kituntetesek-2022-05-23-2.jpg

kituntetesek-2022-05-23-1.jpg

Utolsó módosítás: