Dobogókő-Lajosforrás-Dobogókő túra – Kandó Szakkoli

2022. május 15-én délelőtt a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Szakkollégium Dobogókőn köszöntötte a közelgő nyarat. A 2007 tavasza óta (akkor még F4-es túra) minden szemeszterben megrendezett, és így már hagyománnyá vált 21 km-es túra a szorgalmi időszak fáradalmainak levezetésére, a félévzárás nehézségeinek megbeszélésére, valamint a félévkezdés megtervezésére szolgál.
 
A 36 fős csapatunk a pomázi HÉV-állomásnál találkozott, ahonnan autókkal konvojban haladt Dobogókőig a helyközi buszjárat útvonalán. A helyszínen három részre oszlottunk, ebből kettő ugyanazon a Dobogókő-Lajosforrás-Dobogókő útvonalon kirándult, csak éppen egymással ellentétes irányban haladva úgy, hogy középen, a forrásnál egy hosszabb pihenőn találkozzanak. Estére a „bázisra” kimerülten bár, de boldogan érkező két csoportot a harmadik egy gazdag bográcsban készült vörösboros marhapörkölttel várta.
 
A szakkollégium tagjai számára ez a program jelenti azt a reklámszünetet az egyetemi félév folyamatosan alakuló, izgalmas filmjében, amikor lehetőségük adódik visszavonulni a város zajából a természet lágy ölére, kitisztítani a fejüket, és lélekben elkezdeni felkészülni a vizsgaidőszakra. Az alaklom lehetőséget biztosított arra is, hogy a tehetséggondozásról is szó essen, a TDK-ra is ösztönözzük őket. Az összetartó közösség és az állandóan jó hangulat a magyarázat arra, hogy a kirándulás nagy népszerűségnek örvend a kandós hallgatók körében.
 
Magócsi László, szakkollégiumi elnök
 
IMG_20220515_134749_1.jpg

IMG_20220515_134847_1.jpg
Utolsó módosítás: