Versenyfelhívás

XXII. Országos Elektronikai Konstrukciós Verseny

A korábban megrendezett Konstrukciós Versenyek folytatásaként a Divelex Bt. Országos Elektronikai Konstrukciós Versenyt hirdet meg a 2018/19-es tanévre az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának védnökségével, szponzorok támogatásával, a Divelex Bt. (az egységes építési- és mérési feladat kidolgozója és szállítója) szervezésében.

A hazai és külhoni középfokú szakiskolák a versenyre nevezhetik évfolyam korlátozás nélkül azokat a tanulókat, tanulópárokat (oktatási intézményenként legfeljebb két pályaművel), akik az elektronika bármely területével kapcsolatban állnak. A pályaműveknek egy elektronikus áramkörből vagy komplett készülékből, valamintteljes körű  pdf. formátumú dokumentációból kell állnia. Az alkalmazott gyári modulok aránya nem haladhatja meg a teljes pályamű 50 %-át. Programozott eszköz alkalmazása esetén a forrásprogramot a dokumentációnak tartalmaznia kell.

A pályamunkákat önállóan kell elkészíteni felkészítő tanár felügyeletével. A témája alapjául saját ötlet, vagy hazai, ill. külföldi szakirodalom szolgálhat.

Időpontok, helyszínek:

  • 2019. március 22. (péntek) Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara
    1084 Budapest, Tavaszmező utca 15-17. (www.uni-obuda.hu/kando)
    (Egységes építési- és mérési feladat elvégzése)
  • 2019. március 23. (szombat) BHE Bonn Hungary Electronics Kft. (www.bhe-mw.eu)
    1044 Budapest, Ipari Park utca 10. (EL-TECH Center, Újpesti Ipari Park)
    (Pályaművek bemutatása)

2019. március 26-28. (kedd-csütörtök) Fusion Rendezvényközpont, Electrosub kiállítás (www.electrosub.hu), melynek fővédnöke Prof. Dr. Palkovics László ITM Miniszter, védnöke Dr. Birkner Zoltán NKFIH Elnök                                                              

2040 Budaörs, Keleti utca 1.

(A Zsűri által kiválasztott pályaművek kiállítása, a Konstrukciós Verseny eredményhirdetése, díjátadás)

A versenyrenevezni 2019. február 04 -ig az értelemszerűen kitöltött jelentkezési lap  divelex@gmail.com e-mail címre történő eljuttatásával lehet.A jelentkezéseket írásban visszaigazoljuk. Szükség esetén továbbiinformációval a (+36-1) 223-5056 vagy a (+36-30) 447-4934 telefonszámon szolgálunk.

Nevezési díj: 6.000 Ft vagy 20 € versenyzőnként, amelyet a jelentkezési lapon feltüntetett számlázási címre kiállított számla ellenében, a kincstári rendnek megfelelően 30 naptári napon belül, banki átutalással kell kiegyenlíteni.

A dokumentációt 2019. március 18-igkell eljuttatni elektronikus úton pdf. formátumbanadivelex@gmail.com e-mail címre. A dokumentáció megérkezését írásban visszaigazoljuk.

Az első versenynapona versenyzőknek dokumentáció alapján egy átlagos bonyolultságú áramkört kell megépíteni, üzembehelyezni, majd bemérni. A mérési utasítást követve az eredményeket elektronikus jegyzőkönyvben dokumentálni kell, valamint írásban röviden válaszolni a feltett - a megépített áramkörhöz kapcsolódó - elméleti kérdésekre. A korábbi versenyek egységes építési- és mérési feladatául szolgáló áramkörök leírása a következő honlapon található:www.elektronikai-kitek.5mp.eu.

A második versenynapona versenyzők a zsűri és az érdeklődők előtt bemutatják pályamunkájukat, válaszolnak a zsűri által feltett, a versenyművükkel kapcsolatos kérdésekre, bizonyítva felkészültségüket a maguk által választott témában. Ugyancsak ezen a napon, az elektronikai szakterületen működő, a versenyt támogató szponzorok bemutató és előadás formájában megismertetik az érdeklődőkkel a tevékenységüket. A versenyen résztvevők oklevelet kapnak, a dobogós helyezettek a szponzorok által felajánlott értékes tárgyjutalomban részesülnek.

A verseny nyilvános napján (2019. március 23-án, szombaton) valamint az ELECTROSUB rendezvényen (2019. március 26-28-án, kedden-csütörtökön) minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők. Aktuális információk a www.elektronikai-kitek.5mp.euhonlapon lesznek elérhetők.

CsatolmányMéret
Jelentkezési lap121.88 KB