Óbudai Távolugrók

Huszonnegyedik alkalommal került megrendezésre az Országos Ajtonyi István Irányítástechnikai Programozó Verseny, közismert nevén a PLC Verseny. A verseny házigazdája idén a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kara volt.

A versenyen a programozott irányítástechnikát oktató magyarországi és határon túli felsőoktatási intézmények diákjai vehetnek részt, ahol elméleti és gyakorlati feladatokat kell megoldaniuk. Ezúttal 25 csapat mérte össze tudását.

A Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar Automatika Intézetének "Óbudai Távolugrók" elnevezésű csapata első helyezést ért el.

Csapattagok: Husz János, Nagy Roland, Nagy Zoltán
Felkészítő: Lamár Krisztán

Az Automatika Intézetnek ez már a hetedik első helyezése.

A csapat tagjai és felkészítője köszönetüket fejezik ki az időközben elhunyt Zalotay Péter nyugalmazott főiskolai docensnek az előkészítésében nyújtott tanácsaiért.

A Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar Műszertechnikai és Automatizálási Intézetének "GNV-F5" elnevezésű csapata negyedik helyezést ért el.

Csapattagok: Gulyás Zsolt, Novák Roland, Varga Máté
Felkészítők: Petik Viktor és Máday György

A Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar Automatika Intézetének "Óbudai Magasugrók" elnevezésű csapata ötödik helyezést ért el.

Csapattagok: Fekete Zsolt, Sávai Ágnes
Felkészítő: Lamár Krisztán

A versenyt alapvetően háromfős csapatok számára írják ki. Az ötödik helyezés az eddigi legelőkelőbb eredmény, amit egy kétfős csapat el tudott érni. Külön kiemelendő még, hogy ez a csapat lány-fiú összetételű volt, ugyanis a lányversenyzők részvétele továbbra is igen ritka.

A versenyen az Óbudai Egyetem színeiben még a Bánki Kar Mechatronikai és Járműtechnikai Intézete indított csapatot.

A következő évi versenyt az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki kara fogja rendezni. A jövőre esedékes rendezvénynek két szempontból is nagy jelentősége van. Ekkor lesz ugyanis a versenysorozat alapításának negyedszázados jubileuma, valamint ez első óbudai, akkor még Kandó Főiskolai rendezés huszadik évfordulója.

Gratulálunk hallgatóinknak!

Lamár Krisztián