Idén is megrendezésre került 2018.04.19-20-án Veszprémben a Continental-BEST programozó versenye, immáron a 7.alkalommal. Mint a tavalyi évben, úgy idén is elindult ugyanaz a villamosmérnök hallgatókból álló csapatunk (Bartos Zoltán, Zichy Gergely és Kiss Tamás), akik az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar Műszer-automatika szakán az Automatizált gyártórendszerek modulon tanulnak. Azonban az eredmény másképpen alakult, a tavalyi 3. helyezés után idén megnyertük a versenyt.

A két napos rendezvény ismét egy gyárlátogatással, és fejlesztői központ látogatásával indult, ahol megismerhettük a veszprémi Continental tevékenységét, magát a fejlesztést és a termelést is. Majd az este meghívást kaptunk egy étteremben, ahol mind a 10 csapatot megvendégelték. A szállásunkat a Pannon Egyetem Központi Kollégiuma biztosította.

Másnap reggel 9-kor kihirdették a feladatot, mely jelen esetben egy színfelismerő eszköz elkészítése volt. A hátralévő 6 órában kellett elkészítenünk a szerkezetet, melyet sikeresen megoldottunk 4 óra alatt, és még volt időnk kiegészíteni extrákkal, tovább fejleszteni a funkcióit.

A pontozás alapja az volt, hogy az alapfunkciók működnek-e, ami jelen esetben a szín felismerése, telítettség és a fényesség detektálása volt. Majd nézték a további extra funkciókat. Mivel autóipari tevékenységet folytat a gyár, ezért belecsempésztünk pár funkciót, melyek az autóipari felhasználásnál előnyt jelenthetnek. Ezen kívül létrehoztunk egy Python interfészt is, mely a soros portról beolvasott adatokat feldolgozta, és tárolta. Ezen funkciók segítségével sikerült megszereznünk az 1. helyet.

Csapatunknál kiemelte a zsűri a szakmai felkészültséget, az ipari szemléletet, és a magasszintű prezentációt. A csapatot Sándor Tamás adjunktus készítette fel a versenyre.

Összességében remek élmény volt, sok tapasztalt mérnökkel tudtunk beszélni, és nagyon örülünk, hogy a tavalyi 3. helyezés után sikerült megnyernünk a versenyt.

Budapest, 2018.05.02

Kiss Tamás