Összesen csaknem 20 középiskolás nevezett a XX. Országos Elektronikai Konstrukciós Versenyre, melynek első napját az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karán rendezik meg április 21-én. Nemcsak hazánkból, de határon túli intézményekből is jelentkeztek a megmérettetésre, így érkezett pályamű Révkomáromból és Dunaszerdahelyről is.

Az Országos Elektronikai Konstrukciós Versenyre évfolyam-korlátozás nélkül jelentkezhettek olyan középiskolás tanulók, tanulópárok, akik az elektronika bármely területével kapcsolatban állnak. A nevezéshez olyan pályaműveket vártak a szervezők, melyek egy elektronikus áramkörből vagy komplett készülékből, valamint teljes körű dokumentációból állnak. A pályamunkákat önállóan kell elkészíteniük a diákoknak felkészítő tanár felügyeletével. A témája alapjául saját ötlet vagy hazai, illetve külföldi szakirodalom szolgálhatott.

Összesen 10 oktatási intézményből érkeztek nevezések: a hazai mezőnyt budapesti, balatonfűzfői, szombathelyi, miskolci, egri és szolnoki csapatok képviselik. A határon túlról - Révkomáromból és Dunaszerdahelyről - is érkeznek résztvevők a konstrukciós kihívásra. Összesen 19 versenyző indul a versenyen 12 pályaművel.

A Divelex Bt. szervezésében elindított rendezvény első versenynapjának az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara ad otthont április 21-én. A versenyzőknek dokumentáció alapján kell egy átlagos bonyolultságú áramkört megépíteniük, üzembe helyezniük, majd bemérniük. A mérési utasítást követve az eredményeket jegyzőkönyvszerűen dokumentálniuk kell, valamint írásban röviden válaszolniuk a feltett - a megépített áramkörhöz kapcsolódó - elméleti kérdésekre.

A második versenynapon a versenyzők a zsűri és az érdeklődők előtt bemutatják pályamunkájukat, válaszolnak a zsűri által feltett, a versenyművükkel kapcsolatos kérdésekre, bizonyítva felkészültségüket a maguk által választott témában.

A versenyen résztvevők oklevelet kapnak, a dobogós helyezettek értékes tárgyjutalomban részesülnek.

A verseny második napja (2017. április 22. szombat) nyilvános az érdeklődők számára. Ennek helyszíne: BHE Bonn Hungary Electronics Kft. 1044 Budapest, Ipari Park utca 10.