English version

Határidők

A jelentkezés és a kivonat beküldése:
2017. október 14.

Az elfogadásról szóló értesítés határideje:
2017. október 21.

Az formai követelményeknek megfelelő előadás anyagának beküldési határideje:
2017. december 11.
 

A Kandó immár harminchárom éve minden évben megrendezi a Kandó Tudományos Konferenciát, amelyen a kar oktatói, külföldi és magyar egyetemek munkatársai, ipari partnerek, valamint a kar tehetséges diákjai mutathatják be tudományos eredményeiket.

Ez évben 2017. november 23-án került megrendezésre a Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat részeként a XXXIII. Kandó Konferencia, melyen a hagyományos előadások mellett lebonyolításra került a Ipari Fórum elnevezésű rendezvénysorozat folytatásaként a III. Ipari Fórum.

A konferencia program széles  tudományterületet ölelt át, ezzel is jelezve, hogy a Kar  képzése  felöleli a  villamosmérnöki szakma csaknem teljes spektrumát.

A konferencián 6 szekcióban összesen 55 előadás hangzott el 89 szerző közreműködésével. A  szerzői körben megtalálhatók voltak kollégák Oroszországból, Szlovákiából, Ukrajnából is.

Az III. Ipari Fórum során az ipari partnerek részvételével kerekasztal beszélgetésre került sor, melyek témái a felsőoktatás és az ipar együttműködésének kérdései voltak, úgymint a tantár- gyi tematikák ipari véleményezése, a  projekt alapú képzés működési rendjének kialakítása, szorosabb oktatási együttműködés az akadémiai szféra és az ipar között, az új kooperatív szabályzat hatásai, a villamosmérnök képzésre jelentkezők létszámának látványos csökkenésének okai, az Ipar 4.0 várható hatásai.

Valamennyi téma kapcsán izgalmas, előremutató, konstruktív eszmecserére került sor, melynek tapasztalatait leszűrve egy hatékonyabb, az ipar igényeit mind jobban kielégítő villamos mérnök képzés valósítható meg.

Nagy örömünkre szolgált, hogy 24 ipari partnerünk elfogadta meghívásunkat és ezen cégek vezető szakemberei részt vettek az Ipari Fórum programján. Az alábbi felsorolásból látszik, hogy a mind a KKV szektor mind a nagy vállalatok is fontosnak tartották a részvételt:

Antenna Hungária Zrt.,  Balluff Kft., BHE Bonn Hungary Kft., DÉMÁSZ Zrt., Enterprise Group, E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt., Evosoft Hungary Kft., ÉMÁSZ Hálózati Kft.,  Fercom Kft.,  Flex Kft., Goodwill Energy Zrt., Huawei., Infoware Zrt., Magyar Elektrotechnikai Egyesület, Magyar Telekom, MNHH, National Instrument Kft.,  Pannon Egyetem, PowerQuattro Zrt., Semilab Kft., Siemens Zrt., Silex Zrt., Teltrans Kft., Thyssenkrupp Hungary Kft.,

Ipari partnereinken kívül részt vettek a vitában a Kar vezetői és dolgozói is. A kerekasztal beszélgetés során terítékre került témák és javaslatok alapján részletes összefoglaló és egy javaslat csomag kerül összeállításra.

Összességében elmondható, hogy egy nagyon érdekes, szakmailag magas színvonalú, nagy érdeklődésre számot tartó konferencián vagyunk túl, melynek értékes színfoltja volt a III. Ipari Fórum. Az Ipari Fórum résztvevői a tavalyihoz hasonlóan ismét kifejtették azon véleményüket, hogy a Fórum egy adott rendszerességgel megrendezendő, az ipar és a felsőoktatás együttműködésének aktuális kérdéseit egyeztető szakmai platform legyen..

A konferencia részletes programja megtalálható a konferencia honlapján: http://kvk.uni-obuda.hu/konf2017

Utolsó módosítás: 
2018. február 22